Ціни на нафту знижуються через фіксацію прибутку інвесторами

Четвер, 28 квітня 2016, 09:54

Світові ціни на нафту в четвер демонструють зниження, оскільки інвестори вирішили взяти паузу, щоб зафіксувати прибуток, отриманий на торгах днем раніше на тлі досягнення вартістю нафти нових максимумів за 2016 рік.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 8:52 вартість липневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опускалася на 0,75% - до 46,58 долара за барель, ціна червневих ф'ючерсів на нафту марки WTI - на 0,79% - до 44,97 долара за барель.

У середу світові ціни на "чорне золото" активно зростали, що було викликано зростанням долара до світових валют, а потім самого рішення Федеральної резервної системи США за ставкою.

Реклама:

Регулятор зберіг базову процентну ставку на рівні 0,25-0,5% річних, як і раніше не виключивши, що вона збережеться на поточному рівні протягом деякого часу.

Крім того, інвестори відзначили, що виробництво "чорного золота" в США, згідно з даними Міненерго країни, опублікованими в середу, в черговий раз знизилося.

Показник за тиждень, що завершився 22 квітня, скоротився сьомий раз поспіль - на 0,16%, або на 15 тисяч барелів на добу, до 8,938 мільйона барелів на добу - мінімум з жовтня 2014 року.

"Будь-яка ознака того, що виробництво нафти скорочується, сприймається як хороший знак", - наводить агентство Франс Прес думку нафтового аналітика BMI Research Пітера Лі.

На цьому тлі вартість нафти марки Brent вперше з 11 листопада 2015 року перевищила позначку в 47 доларів за барель, а ціна нафти марки WTI вперше з 6 листопада 2015 року піднялася вище 45 доларів за барель.

Проте, в четвер інвестори вирішили зафіксувати отриманий на попередніх торгах прибуток, що викликало негативну динаміку на ринку "чорного золота".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!