Чистий прибуток Facebook зріс майже втричі

Четвер, 28 квітня 2016, 09:12

Чистий прибуток найбільшої в світі соціальної мережі Facebook за підсумками першого кварталу 2016 року збільшився майже в три рази в порівнянні з аналогічним періодом минулого року і становив 1,51 мільярда доларів.

Про це йдеться в звіті компанії, передає "Прайм".

Скоригований чистий прибуток на акцію за три місяці становив 0,52 долара проти 0,18 долара роком раніше. При цьому аналітики очікували показник на рівні 0,62 долара. Виручка Facebook також зросла - на 52%, до 5,3 мільярда доларів.

Виручка компанії від реклами становила 5,2 мільярда доларів, що на 57% перевершує показник першого кварталу 2015 року. Виручка від мобільної реклами зросла до 82% всіх рекламних доходів з 73% в аналогічному періоді минулого року.

Реклама:

Число щоденних активних користувачів соцмережі в березні становило 1,09 мільярда осіб, збільшившись на 16% в річному вираженні, 989 мільйонів з яких заходили в Facebook з мобільних пристроїв.

Середнє число активних користувачів на місяць виросло в річному вираженні на 15% - до 1,65 мільярда користувачів. Число мобільних користувачів Facebook станом на 31 березня 2015 року збільшилось на 21% в річному вираженні, до 1,51 мільярда осіб.

"У нас був чудовий початок року. Ми зосереджені на нашому 10-річному плані надати кожному в світі можливість поділитися всім, чим вони хочуть, з будь-якою людиною", - наводяться в релізі слова засновника і генерального директора Facebook Марка Цукерберга.

Крім того, компанія повідомила, що збирається випустити акції нового класу - класу С без права голосу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: