Покупцям електромобілів у Німеччині доплачуватимуть 4 тисячі євро

Четвер, 28 квітня 2016, 09:02

Покупці електроавтомобілів у Німеччині в майбутньому отримуватимуть премію у 4 тисячі євро, гібридних авто - 3 тисячі.

Про це у заявив міністр фінансів Вольфганг Шойбле, озвучивши досягнуті напередодні домовленості під час зустрічі уряду з представниками автовиробників, повідомляє Deutsche Welle.

Витрати на стимулювання купівлі автомобілів у обсязі 1,2 мільярда євро розділять навпіл між федеральним бюджетом і автоконцернами.

За словами Шойбле, виплачувати премію почнуть вже у травні - після відповідного рішення уряду. Програма стимулювання розрахована до 2019 року, однак в уряді сподіваються, що покупці раніше "освоять" виділені кошти.

Реклама:

Премія виплачуватиметься лише при купівлі автомобілів, заявлена ціна яких не перевищує 60 тисяч євро, і тільки тих виробників, які беруть участь в програмі і сплачуватимуть половину премії.

Найбільші німецькі виробники - VW, Daimler і BMW - вже заявили про підтримку такого кроку уряду і про свою участь у програмі.

Виділених коштів вистачить, щоб преміювати купівлю до 400 тисяч автомобілів. Уряд також виділить 300 мільйонів євро на створення 15 тисяч пунктів підзарядки електромобілів.

У 2015 році в Німеччині нараховувалося близько 25 тисяч електромобілів і 130 тисяч - авто з гібридними двигунами. Уряд має намір подолати поріг у 500 тисяч зареєстрованих "екологічних" авто. Загальний парк легкових автомобілів у Німеччині - близько 45 мільйонів.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!