"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ поскаржився на суддів у справі банку "Союз"

Середа, 27 квітня 2016, 20:55

Національний банк України звернувся до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України зі скаргою на суддів, що відмінили рішення щодо ліквідації ПАТ КБ "Союз".

Про це йдеться у повідомленні.

"На думку регулятора, постанова суду не  містить обґрунтованих висновків щодо наданих доказів правомірності рішення Національного банку та мотивів їх неврахування. Крім того, суд не враховував надані йому висновки Вищого адміністративного суду з аналогічних справ", - йдеться у повідомленні.

Так, наприклад, суд аргументував, що на момент прийняття постанови про ліквідацію банку "Союз", ні банк, ні його посадові особи не були притягнуті до адміністративної або кримінальної відповідальності за порушення законодавства щодо запобігання та протидії відмиванню доходів, одержаних злочинним шляхом.

Реклама:

"При цьому відсутність вироку суду у кримінальній справі не свідчить про відсутність порушення банком законодавства з питань фінансового моніторингу", - повідомляє прес-служба.

Згідно з повідомленням, Київський апеляційний адміністративний суд 26 квітня 2016 року залишив без задоволення скарги Національного банку та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

"Після отримання ухвали та вивчення мотивів прийняття такого рішення Національний банк підготує касаційну скаргу. Крім того, Національний банк планує звернутись до ВККСУ щодо порушень при прийнятті рішення апеляційним судом", - заявили у НБУ.

Як повідомлялося, 26 квітня  банк "Союз" в апеляційній інстанції скасував рішення НБУ про відкликання ліцензії та початок його ліквідації.

Нагадаємо, Фонд гарантування призначив ліквідатором банку Андрія Федорченка, але він так і не потрапив в офіс "Союзу".

"Працівники приватної охоронної фірми створюють перепони для доступу в приміщення банку, розташованого в Києві на вул. Суворова, 4. Колишні посадовці банку почали чинити опір, закрили двері будівлі і відмовилися допускати ліквідатора", - заявили у Фонді.

Як відомо, 16 березня Національний банк ухвалив рішення провідкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку "Союз" за вчинене систематичне порушення законодавства у сфері фінансового моніторингу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: