Гройсман збирає нараду через проблеми "Укрнафти"

Середа, 27 квітня 2016, 20:45

29 квітня 2016 року прем’єр-міністр Володимир Гройсман проведе нараду, на якій планується обговорити проблемні питання ПАТ "Укрнафта".

Про це йдеться у листі Гройсмана до профільних міністрів, голови ДФС та голови НАК "Нафтогаз України", який є у розпорядженні ЕП.

"Прошу прийти на нараду під моїм головуванням з обговорення проблемних питань ПАТ "Укрнафта", яка відбудеться 29 квітня 2016 року в приміщенні Будинку уряду", - йдеться у листі.

натиснути для збільшення 

Згідно з документом, Гройсман також вимагає до 18 години 27 квітня подати інформаційно-аналітичні матеріали до наради.

Реклама:

"Зокрема довідку обсягом до двох сторінок щодо проблемних питань, які потребують вирішення, пропозиції щодо шляхів їх врегулювання із зазначенням переваг і недоліків можливих сценаріїв розвитку, а також пропозиції щодо прийняття необхідних управлінських рішень", - зазначається у листі. 

Нагадаємо, засідання наглядової ради ПАТ "Укрнафта", на якому планується розглянути питання санації, відбудеться у четвер, 12 травня.

Як відомо, заборгованість ПАТ "Укрнафта" перед державним бюджетом за станом на 1 січня 2016 року становить 10,4 млрд гривень.

Борг сформувався переважно за рахунок несплати самостійно задекларованих сум рентних платежів, а також ПДВ і податку на прибуток.

При цьому дебіторська заборгованість становить 18,676 млрд гривень.

Чистий збиток "Укрнафти" за 2015 рік становить 4,9 мільярда гривень.

ПАТ "Укрнафта" - найбільша українська нафтодобувна компанія. НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція "Укрнафти", групі компаній "Приват" Ігоря Коломойського - близько 42% акцій.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: