Ярославський придбав контрольний пакет Харківського тракторного заводу

Середа, 27 квітня 2016, 19:50

Президент і власник групи DCH Олександр Ярославський у середу придбав контрольний пакет акцій ПАТ "Харківський тракторний завод".

Про це йдеться у повідомленні компанії, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з повідомленням, пропозиція щодо угоди надходила від акціонера ХТЗ, австрійського бізнесмена Зігфріда Вольфа.

"У тій ситуації, в якій опинився завод, його треба терміново рятувати. Не можна допустити, щоб підприємство з таким потенціалом загинуло. Тим більше що від її стабільності залежить добробут майже 10 тисяч харків'ян (працівників заводу з сім'ями) і ще близько 100 тисяч працівників підприємств-суміжників по всій Україні", - сказав Ярославський.

Реклама:

"Тому міжнародний консорціум, який ми зараз створили, працюватиме для досягнення двох основних цілей - відродження виробництва і повернення ХТЗ на міжнародний рівень", - додав він.

Наразі триває процес фіналізації угоди за підсумками зборів акціонерів ХТЗ, що відбувся в середу в Харкові.

ХТЗ випускає колісні та гусеничні трактори, а також дорожньо-будівельну техніку на базі тракторів. У 2015 році завод виробив близько 1600 тракторів – на 10% більше, ніж у 2014 році.

За підсумками року ХТЗ отримав чистий збиток у розмірі 218,05 млн гривень, тоді як у 2014 році чистий прибуток становив 449,4 млн гривень.

Як повідомлялося, з 9 березня 2016 року генеральний директор ХТЗ Владислав Губін пішов зі своєї посади, а з 10 березня за рішенням наглядової ради на цю посаду призначений Андрій Коваль, який керував заводом у 2006-2007 роках.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: