В Суді ЄС відбулися слухання у справі санкцій проти Клюєва

Середа, 27 квітня 2016, 18:04

Суд ЄС 27 квітня розпочав слухання у справі санкцій проти соратника екс-президента Віктора Януковича, колишнього депутата Верховної ради Сергія Клюєва.

Про це "Європейській правді" повідомили у прес-службі суду.

Дата винесення рішення у даній справі поки не визначена.

27 квітня Суд ЄС також мав розпочати слухання у справі санкцій проти іншого соратника Януковича, бізнесмена Сергія Курченка, однак, як повідомили в Суді ЄС, слухання скасували.

Реклама:

"Єдине, що ми можемо сказати стосовно цього питання, це те, що слухання було скасоване і що жодної нової дати слухання у цій справі не призначено", - заявив ЄвроПравді речник Суду ЄС Балаш Легоцькі.

Крім того, повідомлялося, що Суд ЄС розгляне справу екс-президента Віктора Януковича та його сина Олександра щодо санкцій ЄС 29 квітня.

Євросоюз 5 березня 2014 року ввів персональні санкції стосовно 18 громадян України, включаючи екс-президента, двох його синів, екс-прем'єра Миколи Азарова і їх соратників. Санкції включали заборону на в'їзд на територію ЄС і замороження банківських активів. Підставою для санкцій Брюссель назвав "нецільове використання державних коштів". Потім санкції продовжувалися, зокрема, у березні 2016 року ЄС продовжив їх до 6 березня 2017 року.

В той же час один із соратників Януковича виграв суд по санкціях. Як повідомляла "Європейська правда", 26 жовтня Суд ЄС оголосив рішення у справі "Портнов проти Ради ЄС". Суд вирішив, що санкції на українського екс-посадовця були накладені безпідставно. Варто зазначити, що точно таке формулювання використовувалося для накладення санкцій на Януковича та інших колишніх посадовців.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: