Гройсман пояснив, чим перекриють підвищення соцстандартів

Середа, 27 квітня 2016, 15:36

Підвищення соціальних стандартів, відміна оподаткування пенсій та збільшення кількості споживачів, що отримують субсидії, не вплине на дефіцит державного бюджету.

Про це в ході брифінгу після закінчення засідання Кабінету міністрів заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає "Укрінформ".

"Що стосується бюджету, ми не виходимо за рамки дефіциту, який не перевищуватиме 3,7% ВВП, що був узгоджений з МВФ, ми повністю залишаємося в програмі МВФ", - зазначив Гройсман.

За його словами, є багато механізмів, щоб збалансувати ці витрати, зокрема за рахунок збільшення надходжень від митниці.

Реклама:

"Ми на наступному пленарному тижні будемо переглядати бюджет, щоб скасувати оподаткування пенсій і збільшити соцстандарти на 10%", - анонсував він.

Нагадаємо, Кабінет міністрів на засіданні в середу встановив єдину ціну на газ для населення та промисловості - 6,879 тисяч гривень за тисячу кубометрів.

Як відомо, меморандум з МВФ передбачає підняття з 1 квітня 2016 року ціни на газ для населення в рамках соціальної норми 1 200 куб. м в опалювальний сезон до рівня 75% від імпортного паритету.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!