На ЗЕРЗ страйкують через усунення директора

Середа, 27 квітня 2016, 13:31

2200 співробітників ПрАТ "Запорізький електровозоремонтний завод" вийшли на безстроковий страйк через зсув чинного керівника Олега Винника.

Про це повідомляє прес-служба ЗЕРЗ.

Як зазначається, страйк почався в зв'язку з "рейдерським зміщенням" керівника.

"26 квітня в.о. глави правління Олегу Виннику було зроблено догану і здійснюється тиск з боку начальника Департаменту управління персоналом та соціальної політики ПАТ "Укрзалізниця" Ірини Михальченко", - сказано в повідомленні.

Реклама:

За словами Винника ситуація розгортається в зв'язку з проведенням НАБУ досудового слідства у кримінальному провадженні від 19 січня 2015 року. Завод в ньому виступає потерпілою стороною.

Досудовим розслідуванням встановлено підозру колишньому голові правління ПрАТ "ЗЕРЗ" Геннадію Політикіну. Слідством встановлено, що в результаті неправомірних дій заводу було завдано збитків у розмірі не менше 1,02 млн грн.

"Позов був поданий мною і після цього почався тиск з боку вищого органу управління ПАТ "Укрзалізниця", де працює вже згадана Ірина Михальченко - дружина Геннадія Політикіна", - зазначив в.о. глави правління ЗЕРЗ Олег Винник.

Також наголошується, що президенту Петру Порошенко, прем'єр-міністру Володимиру Гройсману і міністру інфраструктури Володимиру Омеляну були направлені звернення від колективу заводу з проханням не допустити незаконну зміну керівництва ЗЕРЗ.

Раніше повідомлялося, що Запорізький електровозремонтній завод, через рік після призначення нового директора Олега Винника, який виграв конкурс Міністерства інфраструктури у 2015 році, зміг розрахуватися з боргами і налагодити виробництво.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: