Японські компанії втрачають замовлення через низькі продажі Apple

Неділя, 24 квітня 2016, 10:36

Обсяг замовлень великих японських виробників електронних компонентів знизився вперше за останні чотири роки на тлі низьких продажів і спаду випуску смартфонів iPhone американської компанії Apple.

Про це, з посиланням на газету Nikkei, передає ТАСС.

Як наголошується, в першому кварталі поточного року цей показник опустився на 4% в порівнянні з даними за минулий рік.

Головним чином це торкнулося компаній Kyocera, Murata Manufacturing, Nidec і TDK. За період з січня по березень сукупний обсяг замовлень, що надійшли на напівпровідники, сенсорні дисплеї та інші компоненти склав 1,24 трлн ієн (близько 11,33 млрд доларів). У той же час за підсумками 2015 року цей показник склав 5,4 трлн ієн (49,36 млрд доларів).

Реклама:

У першому кварталі поточного року компанія Apple скоротила випуск моделей iPhone 6s і iPhone 6s Plus на 30%, щоб розпродати попередні моделі iPhone 6 і iPhone 6 Plus.

Nikkei зазначає, що така тенденція може продовжитися і в другому кварталі. Це в свою чергу призведе до подальшого скорочення замовлень комплектуючих для смартфонів у японських компаній.

За даними аналітичної компанії TrendForce, світові продажі смартфонів iPhone за підсумками першого кварталу 2016 року впали на 43,8% в порівнянні з четвертим кварталом 2015 року. Всього було реалізовано 42 млн пристроїв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!