"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Японія вкладе 37 мільйонів доларів у розробку роботів-фермерів

Субота, 23 квітня 2016, 11:17

Влада Японії має намір витратити 37 мільйонів доларів на розробку 20 видів роботів, які допоможуть автоматизувати роботу фермерів.

Про це, з посиланням на Bloomberg, передає "Прайм".

Уряд країни заявив про свої плани під час зустрічі міністрів сільського господарства країн "великої сімки". Міністри відзначили, що на полях працює все більше людей похилого віку, наприклад, в Японії середній вік фермерів становить 67 років.

"У фермерів немає іншого вибору, крім як покластися на технології, розроблені компаніями, якщо вони хочуть підвищити продуктивність, наближаючись до похилого віку. Уряд повинен допомогти їм освоїти нові технології", - заявив експерт агентства Макіко Цугата.

Реклама:

Bloomberg відзначає, що найбільший в Японії виробник сільськогосподарського обладнання компанія Kubota вже розробила перший прототип самокерованого трактора, який можна застосовувати на рисових полях. Робот оснащений системою GPS-навігації, він оцінює стан грунту, після чого обробляє ділянку поля і насичує землю добривами.

Компанія також веде розробку пристроїв, які літні фермери зможуть носити за спиною. Вони допоможуть полегшити процес збору врожаю фруктів і овочів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: