Податківці ліквідували "конверт" з обігом 52 мільйони

П'ятниця, 22 квітня 2016, 20:26

У Київській області працівниками Державної фіскальної служби припинено діяльність конвертаційного центру, через рахунки якого проконвертовано 52 млн гривень.

Про це йдеться у повідомленні Державної фіскальної служби.

Як наголошується, організувала злочинну діяльність група осіб, які без наміру здійснення статутної діяльності створили та зареєстрували низку фіктивних суб’єктів підприємницької діяльності.

"На розрахункові рахунки фіктивних СГД легальні підприємства перераховували безготівкові кошти за нібито придбані товарно-матеріальні цінності, надані послуги та виконані роботи", - заявили у ДФС.

Реклама:

"В подальшому учасники центру знімали кошти готівкою нібито для закупівлі товарно-матеріальних цінностей, але насправді передавали їх посадовим особам реального сектору економіки, за винятком 10-12% за конвертацію", - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, орієнтовний обіг проконвертованих коштів за 2015-2016 рік через розрахункові рахунки, відкриті в філії комерційного банку, становив понад 52 млн гривень, сума сформованого ризикового податкового кредиту з ПДВ становить 8,7 млн гривень.

"У ході проведених обшуків в офісних приміщеннях, за місцями проживання та в автомобілях фігурантів вилучено 1,1 тисяч доларів і 81,9 тисяч гривень готівкою, 21 печатку підприємств, 6 одиниць комп’ютерної техніки, 7 мобільних телефонів та тіньову документацію, що підтверджує протиправну діяльність", - повідомляє прес-служба.

Крім того, податківцями накладено арешт на розрахункові рахунки із залишком коштів 620 тисяч гривень.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!