Нацбанк вирішив ліквідувати ще два банки

П'ятниця, 22 квітня 2016, 19:31

Національний банк за пропозиціями Фонду гарантування вкладів фізичних осіб ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ "Софійський" та ПАТ "Петрокоммерц-Україна".

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Як наголошується, після віднесення "Банку Петрокоммерц-Україна" до категорії проблемних було установлено факти невиконання банком операцій клієнтів у встановлений законодавством строк.

"На 16 березня обсяг невиконаних операцій перевищив 30% зобов'язань банку. У зв'язку з цим згідно з пунктом 3 частини першої статті 76 Закону "Про банки і банківську діяльність", Нацбанк був зобов’язаний прийняти рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"Банк Петрокоммерц-Україна" було віднесено до категорії неплатоспроможних 17 березня 2016 року.

Згідно з повідомленням, банк "Софійський" було віднесено до категорії неплатоспроможних 22 грудня 2015 року через втрату ліквідності.

"Власники істотної участі в банку не змогли вжити своєчасних заходів з достатньої фінансової підтримки для запобігання настанню неплатоспроможності банку, пошук інвестора не дав очікуваних результатів", - повідомляє прес-служба.

"Згідно з пунктом 3 частини першої статті 76 Закону "Про банки і банківську діяльність" НБУ зобов’язаний прийняти рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних у разі невиконання банком протягом п'яти робочих днів поспіль двох і більше відсотків своїх зобов'язань перед вкладниками та іншими кредиторами", - повідомляє НБУ.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!