"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Польський реформатор Бальцерович став представником Порошенка у Кабміні

П'ятниця, 22 квітня 2016, 16:14

Один із архітекторів успішних польських реформ Лешек Бальцерович став представником президента в Кабінеті міністрів, а також співголовою групи підтримки реформ у Кабміні.

Відповідний указ президент Петро Порошенко підписав у п'ятницю, повідомляєйого прес-служба

Порошенко разом з прем’єром Володимиром Гройсманом провів зустріч з Бальцеровичем, а також екс-міністром фінансів Словаччини Іваном Міклошем, який є другим співголовою групи підтримки реформ у Кабміні.

У прес-службі додали, що створення єдиної групи стратегічних радників з підтримки реформ в Україні підтримано Європейським Союзом і в четвер Порошенко обговорював це питання з комісаром ЄС з питань європейської політики сусідства та переговорів з розширення Йоганессом Ганом.

Реклама:

"Наша принципова позиція – у нас не буде президентської та прем’єрської команди та групи. У нас буде єдина, спільна команда, що буде реформувати країну", – сказав  Порошенко.

Також Бальцеровича призначено радником президента.

"Розвиток України значно кращий, ніж картинка, яку малюють про Україну. Я маю показати ці досягнення, які не завжди помічаються Заходом", – сказав Бальцерович.

Він запевнив, що одним з напрямків його діяльності на новій посаді буде активна робота із західними інвесторами та політиками для представлення реальної ситуації в Україні та досягнень країни на шляху реформ.

Міклош додав, що Україна має значний невикористаний потенціал.

"Нашою метою буде не створення якоїсь паралельної структури, а допомога українським реформаторам подолати проблеми. Будемо працювати", – сказав він.

Бальцерович був віце-прем'єр-міністром і міністром фінансів Польщі в 1989-91 та 1997-2000 роках та головою Національного банку Польщі в 2000-2007 роках.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!