ЄБРР готовий фінансувати оновлення рухомого складу "Укрзалізниці"

П'ятниця, 22 квітня 2016, 14:58

Європейський банк реконструкції і розвитку заявляє про готовність фінансувати оновлення рухомого складу публічного акціонерного товариства "Укрзалізниця".

Про це в ході українського інфраструктурного форуму заявив старший банкір ЄБРР Марк Магалецький, передають Українські Новини.

Він зазначив, що з точки зору приватного бізнесу ситуація, що склалася в галузі, є дуже складною, що пов'язано з падінням вантажообігу, девальвацією і рядом інших факторів.

"Велику роль повинні зіграти рішення в роботі менеджменту "Укрзалізниці" в частині інвестицій, фінансування інфраструктури. Це дасть сигнали всьому ринку. Ми готові співпрацювати і вже є одним з кредиторів "Укрзалізниці". Ми готові працювати з фінансування закупівель нового рухомого складу, локомотивів, але компанія повинна прийняти рішення, які кошти необхідні", - заявив Магалецький.

Реклама:

У той же час він підкреслив, що зараз ситуація починає виправлятися, ринок намацує точки зростання, і висловив надію на позитивні тенденції в розвитку української економіки.

Як повідомлялося, "Укрзалізниця" в 2016 році має намір інвестувати в оновлення рухомого складу 6,989 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!