"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Гройсман пообіцяв депутатам прислати Насірова "на килим"

П'ятниця, 22 квітня 2016, 12:04

Прем'єр Володимир Гройсман пообіцяв забезпечити присутність голови Державної фіскальної служби Романа Насірова на засіданні комітету Ради з питань свободи слова та інформаційної політики.

Про це Гройсман заявив у п'ятницю в парламенті у відповідь на скаргу депутата від "Народного фронту" Вікторії Сюмар на ігнорування з боку Насірова.

Сюмар розповіла, що нещодавно комітет розглядав звернення студії Савіка Шустера щодо переслідування з боку ДФС.

Депутат запевнила, що не має питань по суті цього спору, але має претензії щодо публічності розгляду цих питань, оскільки Насіров зігнорував як засідання комітету, так і будь-які звернення щодо публічності розгляду цього питання.

Реклама:

"Взагалі комітет мав вперше таку ситуацію, коли посадовець такого рівня зігнорував абсолютно звернення депутатів і не прислав жодного представника – ні заступника, ні керівника якогось департаменту, який би міг прозвітувати перед депутатами", – обурилася вона.

У зв'язку з цим вона від імені комітету попросила Гройсмана забезпечити присутність Насірова "або на наступному засіданні уряду, або якоюсь окремою процедурою".

"До нього дуже багато питань з боку різних наших колег", – додала вона.

У свою чергу Гройсман запевнив, що Насіров обов'язково прийде на засідання комітету.

"Призначте час зібрання комітету, оскільки кілька тижнів не буде пленарних засідань, і Насіров особисто прибуде туди, куди ви скажете", – заявив він.

Як відомо, раніше Сюмар заявляла, що комітет викликав Насірова на годину запитань до уряду в Верховній Раді у п'ятницю, однак туди він також не прийшов.

Під час засідання комітету Шустер заявив, що вважає перевірку його студії помстою за ефір за участю глави ДФС Насірова.

Восени 2015 року фіскальна служба почала перевірку діяльності ТОВ "Савік Шустер студія". Згодом Шустер повідомив, що вона склала акт про порушення податкового законодавства на суму понад 13 мільйонів гривень.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!