"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Німеччина виділить ще 19 мільйонів євро на Чорнобильську АЕС

П'ятниця, 22 квітня 2016, 09:21

Міністр охорони навколишнього середовища, будівництва і безпеки реакторів ФРН Барбара Хендрікс заявила про виділення Україні додаткової фінансової допомоги в розмірі 19 мільйонів евро для подолання наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Про це повідомляє DW.de.

"Ми вже вклали близько 120 мільйонів євро. Крім цього, в найближчі роки ми інвестуємо ще 19 мільйонів євро в проект. Якщо вийде накрити енергоблок новим куполом, від ядерного реактора не буде безпосередньої небезпеки", - повідомила Хендрікс.

Міністр також розкритикувала використання ядерної енергії. Це, за її словами, "тупикова технологія з дорогим кінцем", що також демонструють дебати щодо фінансування відмови від використання атомної енергії.

Реклама:

У березні 2016 року Хендрікс відвідала Чорнобильську АЕС, де дізналася про просування робіт зі зведення нового саркофага. Під час її візиту українські чиновники заявили, що не збираються відмовлятися від ядерної енергії.

Берлін вже надав Україні 120 млн євро на ліквідацію наслідків аварії на ЧАЕС. Разом із Німеччиною фінансову допомогу Україні надають 44 держави. Частково кошти вкладаються у створення нового саркофага, який повинен буде повністю ізолювати зруйнований четвертий енергоблок.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: