Forbes оцінив статки Єлизавети II в півмільярда доларів

Четвер, 21 квітня 2016, 20:32

Американський журнал Forbes оцінив особистий статок королеви Великобританії Єлизавети II, яка відзначає 90-річчя, в 530 млн доларів.

Про це пише РБК.

У власності Єлизавети II знаходяться Сандрингемський палац в Норфолку і замок Балморал в Абердінширі.

Експерт з історичної нерухомості з чеського агентства Luxent Ленка Душкова оцінила ці активи в 65 млн і 140 млн доларів відповідно.

Реклама:

Королева також володіє ділянками землі сільськогосподарського призначення і кінними фермами по всій країні, а також нерухомістю в Лондоні.

Єлизаветі II також належить особиста колекція ювелірних прикрас (прикраси, які вважаються власністю корони, в неї не входять).

Серед прикрас королеви - вінтажна тіара Cartier, вартість якої оцінюється в 900 тис дол. Точна вартість особистих тіар королеви Єлизавети II залишається невідомою, але вони можуть коштувати мільйони доларів, пише Forbes.

Крім того, у королеви є багато неліквідних активів, пише Forbes.

У їх числі - філателістична колекція, яку члени королівської сім'ї збирають з початку XIX століття.

У колекції є екземпляр кожної марки, випущеної в Великобританії, за винятком "Британської Гвіани". Єдиний збережений екземпляр цієї марки було продано на аукціоні Sotheby's в 2014 році за 9,48 млн дол.

Єлизавета II використовує багато дорогих активів, які фактично належать не їй, а британській короні.

У їх числі - Букінгемський палац, який з 1837 року є офіційною резиденцією британської королівської сім'ї.

Портфелем нерухомості корони від імені королеви Великобританії керує Crown Estate. Щорічно 15% доходу Crown Estate направляється королеві на офіційні витрати. Всі невитрачені гроші вона зобов'язана повернути Crown Estate.

Як відомо, Єлизавета II 21 квітня відзначає свій 90-річний ювілей. Єлизавета знаходиться на троні 63 роки. Вона займає 41 місце в списку найвпливовіших жінок світу за версією Forbes.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: