"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Поїзд "Шовкового шляху" повернувся до України - ЗМІ

Четвер, 21 квітня 2016, 18:58

Перший експериментальний вантажний поїзд, який був запущений 15 січня 2016 року, по так званому "Новому Шовковому шляху", 17 квітня повернувся до України.

Про це передає ЦТС з посиланням на прес-службу "Укрзалізниці".

7 квітня поїзд із порожніми контейнерами був відправлений зі станції Достик (Казахстан) і очікувався до прибуття в Чорноморськ (раніше - Іллічівськ) 19 квітня.

В "УЗ" зазначають, що регулярність курсування поїзда визначається попитом ринку на таку послугу. В даний час вивчається потенційний вантажопотік, який може бути переорієнтований на транспортування в складі контейнерного поїзда, розглядається питання створення регулярного сервісу.

Реклама:

КАРТА МАРШРУТУ ПОЇЗДА "УКРАЇНА-КИТАЙ"

"Потужності учасників проекту дозволяють безперешкодно здійснювати відправку контейнерного поїзда, який буде перевозити 1 тис. тонн вантажів щотижня в кожному напрямку", - додали в "УЗ".

Середня швидкість курсування поїзда, встановлена графіком по маршруту західні прикордонні станції України - станція Чорноморськ-Поромна становить близько 1,150 тис. км на добу.

Крім призначення поїзда в Європу "УЗ" планує використання його можливостей для перевезень українськими відправниками та одержувачами.

Як повідомлялося раніше, вантажний потяг за маршрутом Іллічівськ- Китай, який був запущений Україною в рамках проекту "Новий шовковий шлях", не виходив на зворотній маршрут з КНР через відсутність клієнтів.

Нагадаємо, 28 листопада 2015 року (у день введення Росією економічних санкцій проти Туреччини) транспортні компанії Китаю, Казахстану, Грузії, Азербайджану і Туреччини підписали Угоду про створення консорціуму для перевезення вантажів з Китаю до Європи в обхід російської території — Транскаспійського транспортного маршруту.

А 14 січня в Грузію прибув перший потяг Нового Шовкового шляху. У цей же час до проекту долучилась Україна.

Уже через день з України до Китаю вирушив демонстраційний потяг, який складався з 10 вагонів, які частково були порожніми, а частково завантажені металевою заготівкою для розвантаження у Грузії. Порожні вагони було заплановано завантажити товарами вже у Китаї та доставити зворотнім потягом.

31 січня потяг прибув до пункту призначення - на станцію Достик на кордоні Казахстану з КНР.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!