Гонтарева запевнила, що місія МВФ налаштована приїхати якнайшвидше

Четвер, 21 квітня 2016, 15:59

Місія Міжнародного валютного фонду налаштована приїхати в Україну як можна швидше.

Про це повідомила журналістам голова Національного банку України Валерія Гонтарева, пише "УНІАН".

"Я зустрічалася у Вашингтоні з Крістін Лагард (директор-розпорядник Фонду), Світовим банком. Можу вам сказати, що місія МВФ налаштована приїхати до України якомога швидше", - сказала Гонтарева.

За її словами, це залежить від Міністерства фінансів, і як тільки воно підтвердить свою готовність, місія прибуде в Київ.

Реклама:

Нагадаємо, що Україна розраховує завершити переговори з Міжнародним валютним фондом щодо другого перегляду програми реформ, затвердженої в березні 2015 року, і отримати третій транш кредиту у розмірі орієнтовно 1,7 млрд доларів до кінця другого кварталу поточного року.

Як повідомлялося, МВФ схвалив програму кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility – EFF) загальним обсягом 17,5 мільярда доларів строком на 4 роки в березні 2015 року.

Перший транш за новою програмою в обсязі 5 мільярдів доларів Україна отримала 13 березня, другий - на 1,7 мільярда доларів - 4 серпня 2015 року.

В даний час йде другий перегляд програми співробітництва.

Україна і МВФ обговорюють широкий спектр питань в рамках другого перегляду, який включає різні аспекти монетарної, банківської, антикорупційної політики, пенсійної реформи та приватизації. Результатом перегляду має стати схвалений меморандум між українською владою і Радою директорів МВФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!