"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Данилюк визнав, що досі є директором трьох компаній

Четвер, 21 квітня 2016, 14:21

Міністр фінансів Олександр Данилюк досі формально залишається директором у трьох компаніях - дві компанії в Кіпрі та одна в Кайманових островах.

Про це повідомив сам Данилюк на своїй сторінці в Facebook.

Він зазначив, що залучив юристів для перевірки компаній групи, в якій працював під час проживання в Англії.

"Я не займався бізнесом з моменту переїзду в Україну в 2010 році, а відтак не мав і не маю конфлікту інтересів під час перебування на держслужбі. Але, згідно з отриманою інформацією, я ще й досі залишився формально директором у трьох компаніях - дві компанії в Кіпрі та одна в Кайманових островах", - повідомив Данилюк. За його словами, ці компанії входили до групи компаній, якою він керував як один з директорів – тобто як найманий менеджер.

Реклама:

Данилюк пообіцяв внести ці дані до деклараціїта заявив, що дав інструкції з виведення його з керівних посад.

"Я дав інструкції щодо виведення мене з керівних посад – і мої колишні партнери разом з юристами завершують відповідні процедури. Я не задекларував ці компанії одразу, адже вірив, що мої партнери вивели мене з керівного складу цих структур ще в 2010 році. Наразі я продовжую вивчати ситуацію аби точно пересвідчитися, що більше не має жодних речей, що мають бути задекларовані мною публічно", - сказав він.

Як відомо, перед призначенням на посаду міністра з'явилася інформація, що Данилюк, працюючи на держпосадах в Україні, залишався директором лондонських компаній Rurik Real Estate Investment і CEE Investment&Advisory LLP. Повідомлялося, що обидві структури зареєстровано за однією адресою. 

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: