У лютому "Центренерго" завезла з Росії партію "африканського вугілля"

Четвер, 21 квітня 2016, 14:03

В кінці лютого державна компанія "Центренерго" придбала для Зміївської ТЕС партію антрациту, нібито південно-африканського походження, у компанії РЖД "Логістика", дочірньої структури Російських залізниць.

Про це свідчить митні дані, які є в розпорядженні ЛІГА.net.

Партія вугілля була розмитнена 26 лютого цього року. У декларації російської митниці вказано, що вугілля було видобуто в ПАР.

Формально продавцем вугілля виступила АТ РЖД "Логістика", реальним продавцем (виробником) вказана гонконгська компанія Cortex Sales Limited. Точні обсяги поставленого вугілля дізнатися не вдалося.

Реклама:

Компанія Cortex Sales Limited фігурувала в розслідуванні "Української правди" як один з постачальників для "Центренерго" вугілля з так званих "ДНР/ЛНР" під виглядом африканського.

Другий постачальник - Arida Global (Гонконг), яку за даними УП, контролює Віктор Медведчук, який бере участь в переговорах України і Росії щодо врегулювання війни на Донбасі, а також є кумом президента Росії Володимира Путіна.

Згідно з розслідуванням ЛІГА.net, юридична адреса Cortex Sales повністю збігається з адресою ще однієї гонконгської Braunton Limited - учасниці сірих схем поставок палива через порти за допомогою компаній ТОВ Келмер і ТОВ Пеко трейд.

За даними Міненерго, в 2015 році з непідконтрольних територій Донбасу в Україну було поставлено близько 8,5 млн тонн вугілля.

Приватизація "Центренерго", яка була запланована спочатку на осінь 2014 року, відкладається другий рік поспіль.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: