Україна не повинна постачати у Крим воду - профільна держслужба

Четвер, 21 квітня 2016, 12:12

Заступник голови Держслужби України у справах Криму й Севастополя Зарема Озенбаш вважає, що вода з Північно-Кримського каналу не повинна надходити на півострів, поки він перебуває під контролем Росії.

Про це вона сказав в ефірі Радіо "Крим.Реалії".

"Ми в жодному разі не повинні, держава Україна, вирішувати ті питання, ті проблеми, які виникають перед окупаційною владою", -зазначила Озенбаш.

"Саме тому ми перекрили канал, і вода в Північно-Кримський канал, я сподіваюся, не буде надходити. Сподіваюся, дамба (у Херсонській області – ред.) буде добудована. Вона вже побудована, її залишилося добудувати. І вона витримає весь той потік води, який збереться в Херсонській області, у Каланчаку. І вода, справді, надходити не буде", - заявила вона.

Реклама:

Тимчасова дамба в руслі Північно-Кримського каналу була побудована 2 роки тому, після того, як до Криму перестала надходити вода каналом. Її побудували для того, щоб утримувати воду на рівні, необхідному для зрошення полів у Херсонській області.

Раніше заявляли, що Херсонська область отримає з держбюджету 50 мільйонів гривень на будівництво спеціальної затулки у Північно-Кримський канал, яким вода з Херсонської області надходить на територію анексованого Криму

Вода, яка надходить із материкової частини України, забезпечувала до 85% потреб Криму у прісній воді через Північно-Кримський канал, що йде від Дніпра, ця вода використовувалася для поливу сільгоспугідь.

Після анексії Криму Росією в лютому-березні 2014 року подачу води каналом припинили.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: