"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціна на нафту Brent вперше з грудня піднялася вище 45 доларів

Четвер, 21 квітня 2016, 09:13

Вартість нафти слабо зростає в четвер після того, як напередодні досягла максимумів поточного року на статистиці Міненерго США щодо запасів в країні.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

На 8:20 вартість червневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зростала на 0,02% - до 45,81 долара за барель, раніше Brent перевищувала 46 доларів вперше з листопада-2015. Вартість червневих контрактів на нафту WTI додавала 0,01% - до 44,18 долара за барель.

За даними Міненерго США, комерційні запаси нафти в країні за тиждень зросли на 2,1 млн барелів, до 538,6 млн барелів. Аналітики прогнозували, що показник збільшиться на 2,4 млн барелів, до 538,9 млн барелів.

Реклама:

Видобуток скоротився на 24 тисячі барелів на добу, до 8,953 млн барелів на добу, що стало найнижчим рівнем з жовтня 2014 року.

Стурбованість інвесторів щодо збереження надлишку пропозиції на нафтовому ринку продовжує стримувати зростання цін.

Учасники торгів звернули увагу на заяви заступника міністра нафти Іраку Файяда аль-Ниму про те, що країни-виробники нафти можуть зустрітися в Росії в травні для обговорення заморозки рівня видобутку. Пізніше глава Міненерго РФ Олександр Новак спростував цю інформацію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: