"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Демчишин може увійти до наглядової ради "Нафтогазу"

Середа, 20 квітня 2016, 16:15

Екс-міністр енергетики і вугільної промисловості Володимир Демчишин може стати п'ятим членом в наглядовій раді НАК "Нафтогаз України".

Про це повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в адміністрації президента.

За словами співрозмовника агентства, екс-міністр є основним кандидатом на цю посаду від адміністрації президента.

Як повідомлялося, реформу корпоративного управління в "Нафтогазі" уряд почав в 2015 році згідно з принципами ОЕСР. Для підбору кандидатів на посади незалежних членів наглядової ради "Нафтогазу" МЕРТ залучив рекрутингове агентство Odgers Berndtson.

Реклама:

В кінці березня стали відомі імена трьох незалежних членів НР в особі британців Маркуса Річардса, Чарльза Проктора і Пола Уорвіка.

Від Кабінету міністрів до ради увійде перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Юлія Ковалів, від адміністрації президента кандидатура поки що не затверджена.

Ковалів раніше прогнозувала, що кандидатура від адміністрації стане відома до 25 квітня, а перше засідання ради може бути проведено вже 10-11 травня.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом по території країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: