"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" подав до МЕРТ інвестпропозиції за китайським кредитом

Середа, 20 квітня 2016, 13:05

НАК "Нафтогаз України" подала до Міністерства економічного розвитку та торгівлі України чотири інвестиційні пропозиції в рамках кредитної лінії Держбанку розвитку КНР обсягом 3,65 млрд дол для оцінки їх економічної ефективності та внесення до Державного реєстру.

Про це йдеться у повідомленні НАКу.

Як зазначається, на кошти китайського кредиту планується реалізувати п’ять інвестиційних проектів, які мають на меті зменшення споживання імпортованого газу та збільшення видобутку газу в Україні.

"Найбільший обсяг інвестицій "Нафтогаз" запропонував спрямувати на модернізацію систем індивідуального опалення в приватних будинках малозабезпечених споживачів (прогнозна сума кредитних коштів близько 1,7 млрд дол), - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Крім того, до переліку включено два проекти з будівництва теплоелектростанцій у Києві та Львівській області, метою яких є зменшення споживання імпортованого газу (прогнозна сума кредитних коштів близько 1,3 млрд дол).

Ще близько 400 млн дол кредитних коштів планується інвестувати у закупівлю бурового та допоміжного обладнання для збільшення видобутку газу ПАТ "Укргазвидобування".

П’ятий проект передбачає встановлення індивідуальних теплових пунктів в багатоквартирних будинках. Інвестиційна пропозиція за ним розробляється Міністерством регіонального розвитку, будівництва та жилого-комунального господарства України.

"Для України кредитна угода з Державним банком розвитку КНР є наразі найбільшим потенційним джерелом фінансування проектів з енергоефективності та зменшення споживання імпортованих енергоресурсів. За вартістю ці кошти також є найбільш доступними порівняно з іншими можливими джерелами фінансування такого обсягу", - зазначили у прес-службі.

Згідно з умовами угоди, строк подання заявок "Нафтогазом" до китайського банку закінчується 24 червня 2016 року, а вибірка коштів хоча б по одному проекту повинна розпочатися не пізніше 25 грудня поточного року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: