Найбільший приватний вуглевидобувач світу збанкрутував

Середа, 20 квітня 2016, 11:07

Найбільша світова приватна вуглевидобувна компанія Peabody Energy звернулася за захистом від кредиторів відповідно до ст. 11 Кодексу США, оголосивши себе банкрутом.

Про це пише "Дело" з посиланням на "Комерсант".

Компанія не змогла платити по кредиту, який взяла в 2011 році. Тоді вона купувала вугледобувну компанію MacArthur Coal (Австралія) за 5,1 млрд дол.

При цьому австралійські активи компанії процедурb банкрутства не торкнеться.

Реклама:

За підтримки Citigroup компанії буде надано фінансування в розмірі 800 млн дол, включаючи кредит 500 млн дол.

На даний момент Peabody винна кредиторам 10,1 млрд дол. Така сума вказана в документах, поданих до суду у справах про банкрутство Східного округу штату Міссурі.

Причинами свого тяжкого становища в Peabody Energy вважають спад у світовій вугільній промисловості, різке падіння цін на металургійне вугілля, а також - ослаблення китайської економіки.

З часу угоди з австралійцями ціна на металургійне вугілля в світі впала на 75%.

Президент і генеральний директор компанії Гленн Келлоу повідомив, що Peabody має намір "скоротити свої борги, знизити витрати, поліпшити позиції компанії для досягнення успіху в майбутньому".

У минулому році Peabody намагалася скоротити штат і продати ряд активів, щоб утриматися на плаву. Однак в 2016 році попередила про можливе банкрутство.

Peabody Energy була заснована в 1883 році в Іллінойсі, США. Продавала вугілля на ринках Китаю, Австралії, Німеччини, Великобританії, Індонезії, Індії, Сінгапуру і США.

Раніше про банкрутство заявити такі світові вуглевидобувні компанії як Arch Coal, Alpha Natural Resources, Patriot Coal, Walter Energy.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!