До кінця року вживані автомобілі не подешевшають - ЗМІ

Середа, 20 квітня 2016, 09:52

Незважаючи на прийняття в першому читанні закону про зниження акцизів на вживані автомобілі, він не може вступити в силу раніше 1 січня 2017 року.

Якщо ж депутати не приймуть його в другому читанні до липня 2016 року, тоді ще через рік, пише "Автоцентр".

Як повідомляється, прийняття законопроекту про зниження ставок акцизного збору на імпортні автомобілі зовсім не означає, що він скоро почне діяти і в країну потечуть дешеві вживані автомобілі.

"Щоб цей проект став законом, його повинні прийняти в парламенті в другому або третьому читанні, після чого документ буде направлений на підпис президенту, а потім опублікований в офіційній пресі. На все це може піти кілька місяців", - пише видання.

Реклама:

За словами автоюриста Богдана Глядика, "зміни в податкове законодавство повинні вноситися не пізніше, ніж за півроку до початку нового податкового періоду.

"Якщо до кінця червня закон не приймуть, тоді він зможе запрацювати вже з 2018 року", - говорить автоюрист.

Крім того, з огляду на те, що в проекті №3251 передбачено зниження ставок акцизів тільки до кінця 2017 року, такий закон взагалі може не запрацювати.

"Я на 100% впевнений, що ніхто нічого не прийме (мова йде про друге читання законопроекту №3251) і що все це "маніпуляції ", щоб відволікти людей від подорожчання ЖКГ, електроенергії, ліків і майбутнього подорожчання продуктів після скасування пільг по ПДВ для агросектору", - говорить глава асоціації автоімпоретров "ВААІД" Олег Назаренко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: