"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ДФС підозрює "Мегаполіс" в ухиленні від сплати податків з 2,3 мільярда

Вівторок, 19 квітня 2016, 16:17

Державна фіскальна служба підозрює скандального монополіста на ринку гуртової дистрибуції сигарет компанію "Мегаполіс", засновниками якої є російські збройові барони і українські високопосадовці, в роботі з фіктивними підприємствами і ухиленні від сплати податків з 2,3 млрд грн.

Про це повідомляється у рішенні Тернопільського міського районного суду, опублікованому в Єдиному державному реєстрі судових рішень, пише "УНІАН".

Згідно з документом, слідчі з'ясували, що "Мегаполіс" продав фіктивним підприємствам за два останні роки тютюнових виробів на 1,2 млрд грн.

Слідство вважає, що це було зроблено для зниження акцизного податку, оскільки покупці сигарет в подальшому, за документами, реалізували не придбані у "Мегаполісу" сигарети, а різні товарно-матеріальні цінності.

Реклама:

У судовому рішенні також зазначається, що "Мегаполіс" перерахував семи фіктивним підприємствам 1,1 млрд грн, оформивши це як поворотну матеріальну допомогу, щоб вивести кошти з компанії і таким чином уникнути оподаткування.

Протягом 2014-2015 років загальний оборот між "Мегаполісом" і 16 компаніями, що фігурують у справі, становив 2,35 млрд грн.

В житомирському офісі "Мегаполісу" слідчі вилучили чорну бухгалтерію, зокрема видаткові накладні, які оформлялися у двох примірниках і, на думку правоохоронців, свідчать про приховування реального обсягу продажу.

Прийнявши до уваги матеріали слідства, суд дозволив ДФС вилучити документи про продажах і закупівлях "Мегаполісу", документи складського і податкового обліку та іншу документацію.

Нагадаємо, раніше у своєму розслідуванні "УП" писала, що компанія ТОВ ТК "Мегаполіс-Україна", яка є монополістом на тютюновому ринку України, спростовує прямий зв’язок з російською "Мегаполіс", співвласник якої є виробником зброї для Російских Збройних Сил.

"Компанія ГК "Мегаполіс" не є учасником чи бенефіціаром "Мегаполіс-Україна". Кінцевими бенефіціарами "Мегаполіс-Україна" є чотири фізичні особи, двоє з яких є громадянами України, один - громадянин Ірландії та один - громадянин Великої Британії", - відповіли в компанії на запит "Української правди" щодо власників.

За даними державного реєстру, директором "Мегаполіс-Україна" є громадянин Росії Левон Багдасарян, а її засновниками - шість кіпрських офшорів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: