"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кубів очікує 1,7 мільярда доларів від МВФ до кінця червня

Вівторок, 19 квітня 2016, 11:35

Україна розраховує завершити переговори з Міжнародним валютним фондом щодо другого перегляду програми реформ, затвердженої в березні 2015 року, і отримати третій транш кредиту у розмірі орієнтовно 1,7 млрд доларів до кінця другого кварталу поточного року.

Про це повідомив журналістам перший віце-прем'єр-міністр Степан Кубів, передає УНІАН.

При цьому він зазначив, що попередній план роботи з МВФ має бути опрацьований і затверджений за дорученням прем'єр-міністра Володимира Гройсмана вже до 1 травня.

Як повідомлялося, голова МВФ Крістін Лагард на зустрічі з головою НБУ Валерією Гонтаревою в Вашингтоні зазначила, що Фонд готовий продовжити підтримку України на шляху економічних реформ, і анонсувала візит місії МВФ до України найближчим часом.

Реклама:

МВФ схвалив програму кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування загальним обсягом 17,5 млрд доларів терміном на 4 роки в березні 2015 року. Перший транш за новою програмою обсягом 5 млрд доларів Україна отримала 13 березня, другий на 1,7 млрд доларів - 4 серпня 2015 року.

На даний момент йде другий перегляд програми. Україна і МВФ обговорюють широкий спектр питань, який включає різні аспекти монетарної, банківської, антикорупційної політики, пенсійної реформи та приватизації. Результатом перегляду повинен стати схвалений меморандум між владою і Радою директорів МВФ.

Схвалення меморандуму буде означати надання Україні третього траншу кредиту від МВФ у розмірі 1,7 млрд доларів.

Отримання третього траншу кредиту є вкрай необхідним для України, оскільки позитивне рішення МВФ дозволить нашій країні залучити ще 2,3 млрд доларів фінансової допомоги - 1 млрд доларів у вигляді гарантій від уряду США, а також кредитні транші від ЄС та Світового банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!