"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Наглядова рада "Нафтогазу" буде сформована до кінця тижня - МЕРТ

Вівторок, 19 квітня 2016, 11:23

Наглядова рада НАК "Нафтогаз України" буде сформована до кінця поточного тижня.

Про це повідомила перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Юлія Ковалів, передає "Інтерфакс-Україна".

"До п'ятниці наглядова рада буде сформована", - сказала вона на прес-конференції щодо приватизації.

Як повідомлялося, уряд України погодив кандидатуру першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Юлії Ковалів для призначення представником держави в наглядову раду НАК "Нафтогаз України".

Реклама:

Відповідне розпорядження Кабінет міністрів прийняв на засіданні 30 березня 2016 року.

МЕРТ України за підсумками рішення номінаційного комітету 25 березня видав накази про обрання Маркуса Річардса, Чарльза Проктора і Пола Уорвіка членами наглядової ради НАК "Нафтогаз України", які відповідають критеріям незалежних директорів.

Проктор раніше, зокрема, працював в Genel Energy plc, British Petroleum і СІДАНКО, Річардс - Dana Petroleum, British Petroleum і Oil & Gas Management Consulting, а Уорвік - в Repsol і Talisman Sinopec Energy UK.

Кандидатури ще двох членів наглядової ради очікувалися від адміністрації президента та Кабінету міністрів.

Для підбору кандидатів на посади незалежних членів наглядової ради "Нафтогазу" МЕРТ залучив рекрутингове агентство Odgers Berndtson. Реформу корпоративного управління в "Нафтогазі" уряд почав в 2015 році згідно з принципами ОЕСР.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: