Балчун розповів, як збирається реформувати "Укрзалізницю"

Вівторок, 19 квітня 2016, 11:01

Зміни в "Укрзалізниці" мають бути спрямовані на те, щоб генерувати велику маржу і дохід, що дозволило б інвестувати в модернізацію рухомого складу та інфраструктури.

Про це в інтерв'ю "Центру транспортних стратегій" розповів переможець конкурсу на главу "УЗ" Войцех Балчун.

Він зазначив, що в "Укрзалізниці" є величезна потреба в залученні інвестицій в модернізацію рухомого складу та інфраструктури.

"Зміни повинні бути спрямовані на те, щоб генерувати велику маржу і дохід, що дозволило б серед інших джерел фінансувати покривати ці потреби. Ми повинні генерувати більше грошей, не проїдати їх, а рефінансувати в розвиток", - сказав Балчун.

Реклама:

"В результаті ми повинні отримати найкращий сервіс для пасажирів, кращий рухомий склад для вантажовідправників. І в такий спосіб зміцнювати власну конкурентоспроможність. Кожна компанія повинна керуватися такою філософією", - додав він.

На питання про те, чи отримав він гарантії уряду на впровадження свого курсу реформ, Балчун відповів, що гарантії взагалі винесені за рамки дискусій.

"Мені було сказано, що є конкретні очікування. Це очевидно, що глава залізниці повинен мати політичну підтримку. Без цього нічого зробити неможливо. Якби у мене не було гарантій такої підтримки, то я б і не став починати цю місію", - підсумував він.

Нагадаємо, номінаційний комітет з призначення керівників держкомпаній при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України 12 квітня назвав громадянина Польщі Войцеха Балчуна переможцем конкурсу на посаду голови ПАТ "Укрзалізниця".

Для офіційного призначення на посаду кандидатуру ще має затвердити Кабмін України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: