"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

На Шебелинському ГПЗ переробили першу партію казахстанської нафти

Понеділок, 18 квітня 2016, 20:41

Найбільша в Україні газодобувна компанія "Укргазвидобування" імпортувала першу партію казахстанської нафти і переробила її на потужностях Шебелинського ГПЗ.

Про це заявив голова правління "Укргазвидобування" Олег Прохоренко, передає УНІАН.

"На Шебелинському ГПЗ є вільні потужності... І ми пішли на те, що б за власні кошти придбати цю нафту, переробити і потім продавати нафтопродукти. У нас є і технічна, і ринкова можливість", - сказав Прохоренко.

Голова держкомпанії не уточнив конкретний обсяг казахстанської нафти, але зазначив, що на сьогодні на Шебелинському заводі існують вільні потужності на переробку 3 тисяч тонн сировини на місяць.

Реклама:

Крім цього, Прохоренко додав, що річна потужність переробки з урахуванням виробленої модернізації досягає 700 тисяч тонн нафти і газового конденсату, а власного видобутку вуглеводнів компанії вистачає лише на завантаження 500 тисяч тонн.

Шебелинський ГПЗ - завод з переробки газового конденсату і нафти з подальшим виробництвом нафтопродуктів (бензинів, дизельного палива, скрапленого газу та ін).

Підприємство розташоване в Харківській обл. У квітні компанія "Укргазвидобування" завершила ремонт технологічних установок заводу і налагодила випуск бензинів екологічного класу Євро-4.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!