Сhevron і Shell не подавали заявки на видобуток сланцевого газу в Україні - Держгеонадр

Понеділок, 18 квітня 2016, 19:37

Видобувна американська корпорація Chevron і нідерландсько-британська нафтогазова компанія Shell не подавали заявки на видобуток сланцевого газу в Україні.

Про це повідомив на прес-конференції тимчасово виконуючий обов'язки голови Державної служби геології та надр Микола Бояркін, передає УНІАН.

"Такі компанії, як Shell і Сhevron, не подавали заявки і не виявляли зацікавленість у видобутку сланцевого газу в Україні", - сказав він.

Бояркін зазначив, що великі компанії від інвестування в українську видобуток сланцевого газу в першу чергу відлякують не військові дії на сході країни, а недосконале законодавство у цій сфері, яке заважає компаніям ефективно працювати.

Реклама:

"Це комплексна проблема. Але після спілкування з іноземними інвесторами я прийшов до висновку, що війна, яка проходить в частині Донецької та Луганської області, не лякає інвестора. Більше лякає законодавче поле, його незрозумілість, закритість. Також не вистачає оцифрованості інформації, геологічних карт. Тобто інвестор купує кота в мішку", - додав він.

Як повідомлялося, нідерландсько-британська нафтогазова компанія Shell, яка починала процес розробки родовищ нетрадиційних вуглеводнів в Харківській і Донецькій областях, в жовтні 2015 року остаточно вийшла з даного проекту.

У липні 2015 року українське представництво корпорації Chevron - "Шеврон Юкрейн Б. В." оголосило про припинення своєї діяльності в Україні і вихід з проекту з видобутку сланцевого газу на заході України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: