"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Експерти очікують падіння цін на нафту до 30 доларів в найближчі дні

Понеділок, 18 квітня 2016, 16:08

Відсутність домовленостей нафтовидобувних країн в Досі призвела до того, що багато аналітиків почали переглядати свої прогнози щодо вартості нафти і очікують протягом декількох днів зниження цін на "чорне золото" до 30 доларів за барель.

Про це пише "Прайм" з посиланням на агентство MarketWatch.

"Це вкрай негативна подія. Ціни можуть опуститися до 30 доларів за барель протягом найближчих днів", - цитує агентство аналітика Natixis Абхишека Дешпанде.

З ним також згоден аналітик IG Ltd. Ангус Ніколсон.

Реклама:

"Технічний рівень підтримки знаходиться біля позначки в 38 доларів за барель. Якщо ціна на нафту опуститься нижче, нас чекає істотний обвал котирувань на цьому тижні. Якщо останнім часом вартість нафти дійсно зростала виключно на очікуваннях угоди щодо заморожування видобутку, то зниження до 30 доларів представляється досить імовірним", - зазначив він.

У свою чергу, старший стратег по сировинному ринку в Saxo Bank Оле Хансен дотримується свого колишнього прогнозу, згідно з яким ціна на нафту марок Brent і WTI торгуватимуться в цьому кварталі в коридорі 35-45 доларів за барель.

За його словами, несподіване скорочення запасів у США, зафіксоване на попередньому тижні, не продовжилося, проте новина про те, що за підсумками тижня обсяги видобутку знову зменшилися, надала підтримку цінам.

Глава трейдера ETX Capital Джо Рандл зазначив, що "можливо, головний висновок, який можна зробити з зустрічі в Досі, полягає в тому, що у ОПЕК більше немає колишнього впливу на нафтовий ринок".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!