"ДТЕК" Ахметова розглядає питання продажу вугільних активів в РФ

Понеділок, 18 квітня 2016, 12:02

Енергохолдинг "ДТЕК" Ріната Ахметова розглядає питання продажу ВАТ "Шахтоуправління" Обухівська "і ВАТ" Донський антрацит "(Ростовська обл., РФ).

Про це повідомив генеральний директор "ДТЕК" Максим Тимченко в інтерв'ю ZN.UA.

"З метою поліпшення фінансової стабільності і забезпечення інтересів кредиторів ми розглядаємо продаж російських активів в обмін на переказ і зниження боргу (боргу ДТЕК перед кредиторами) на суму близько 436 млн доларів. На даний момент обговорюємо деталі цієї угоди з зацікавленими сторонами. На наш погляд, угода допоможе істотно знизити боргове навантаження на компанію "ДТЕК", - сказав він.

За даними Тимченко, обсяг видобутку вугільних активів холдингу в РФ в 2016 році складе близько 2,6 млн тонн рядового вугілля, 60% продукції планується реалізувати на внутрішньому ринку Росії, решту - поставити в Європу.

Реклама:

Гендиректор ДТЕК також повідомив, що холдинг зараз шукає юридичні шляхи вирішення проблеми з "націоналізацією" енергопостачальної компанії "Крименерго".

"На початку 2015 року "Держрада" Криму прийняла рішення про" націоналізацію "всіх матеріальних і нематеріальних активів "Крименерго". Сьогодні ми шукаємо правильну юридичну стратегію боротьби за цей актив, що досить складно. Величину збитку ще не підрахували", - цитує його видання.

Як повідомлялося, "ДТЕК" - стратегічний холдинг, що здійснює управління трьома операційними компаніями з активами в вуглевидобутку, тепловій енергетиці і дистрибуції, а також в альтернативній енергетиці та у видобутку газу.

Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ), акціонером якої є Рінат Ахметов.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!