У НАБУ нема інструменту боротьби з брехливими деклараціями – Ситник

Понеділок, 18 квітня 2016, 08:56

В НАБУ бачать, коли депутати і судді не вносять у свої декларації автомобілі та нерухомість, але не мають інструменту притягнення їх до відповідальності.

Про це заявив голова НАБУ Артем Ситник у прямому ефірі інформаційно-аналітичної програми "Події тижня", передає Укрінформ.

"Наприклад, перевірка декларацій деяких суддів показала, що у них є незадекларовані автомобілі, нерухомість, однак ми не можемо притягнути їх до кримінальної відповідальності. Сподіваюся, найближчим часом цей процес буде запущений і у нас буде ефективний інструмент боротьби", - сказав голова НАБУ

Голова Національного антикорупційного бюро також розповів про вже проведені розслідування.

Реклама:

"На сьогоднішній день в суд направлено дев’ять кримінальних проваджень по 12 особам. Це наші перші результати роботи. В основному це судді, які були затримані при отриманні неправомірної вигоди. Також ми направили справу одного з керівників служби експортного контролю, який звинувачується у хабарництві в розмірі 250 тис. доларів. Ми заарештували і направили до суду справу одного з керівників державної установи, який завдав збитків державі в розмірі 16 млн. гривень. На підході у нас ще є "цікаві" і "гучні" справи, які ми озвучимо пізніше", – розповів глава антикорупційного бюро.

Також Ситник додав, що на сьогодні загальна сума арештованих коштів перевищує 200 млн гривень.

"Крім цього нами було заарештовано валютні кошти, рухоме і нерухоме майно. Сума шкоди, яка була нанесена в результаті злочинів, становить майже мільярд гривень".

З приводу того, як бюро буде справлятися з питанням деофшоризації Ситник сказав: "Для нас особисто офшори це неприємна річ. Практично всі корупційні схеми, які ми розслідуємо, не закінчуються в Україні. Якщо ми говоримо про справи, до яких причетні державні підприємства, то практично у всіх випадках ми стикаємося в офшорами. Ми проводимо слідство, але для цього потрібен час".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: