"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінсоцполітики: мешканці окупованих територій мають право на пенсії

Неділя, 17 квітня 2016, 10:00

Території Донецької та Луганської областей, неконтрольовані українською владою, не мають статусу окупованих і є невід'ємною частиною території України.

Про це в інтерв'ю DT.UA заявив міністр соцполітики Андрій Рева.

За його словами, відповідно, мешканці цих територій мають право на виплати незалежно від місця реєстрації. 

"У нас є закон про обов'язкове пенсійне страхування, а є закон про пенсійне забезпечення, у ст. 85 якого сказано: "Пенсії виплачуються без урахування одержуваного заробітку за місцем проживання пенсіонера, незалежно від реєстрації місця проживання", - зазначив Рева.

Реклама:

"Навіть якщо людина живе у Донецьку або Луганську, а отримувати пенсію хоче у Києві або Харкові, ми зобов'язані їй її виплачувати, незалежно від місця її реєстрації. Це загальна практика, яка існує в Україні", - додав міністр.

Рева зазначив, що влада не може платити пенсії у Донецьку і Луганську, тому що там йдуть військові дії, але якщо "людина приїхала і хоче отримати пенсію у Харкові чи у Львові, ми не можемо їй в цьому відмовити".

"Інша справа з держвиплатами ВПО (внутрішньо-переміщені особи). Якщо людина живе у Донецьку, а оформила документи, що нібито проживає у Харкові, то тут уже є питання. Але це функція не стільки Мінсоцполітики, скільки державних Міграційної і прикордонної служб", - зазначив він.

Як відомо, раніше екс-глава Мінсоцполітики Павло Розенко заявляв, що пенсії, соціальні виплати та соціальну допомогу отримує тільки та людина, яка переїхала на територію, контрольовану владою, і постійно тут проживає.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!