"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Саудівська Аравія погрожує продати активи США на 750 мільярдів доларів

Субота, 16 квітня 2016, 17:28

Ер-Ріяд пригрозив США розпродажем американських казначейських облігацій і активів на суму близько 750 мільярдів доларів, якщо Вашингтон прийме закон, що дозволяє залучити саудівський уряд до суду у справі про теракти 11 вересня 2001 року.

Про це, з посиланням на The New York Times, передає "Прайм".

На даний момент адміністрація Барака Обами намагається блокувати прийняття відповідного законопроекту в Конгресі.

Пентагон і Держдепартамент вже попередили американських законодавців про важкі фінансовм і економічні наслідки прийняття закону, оскільки він дозволить заарештовувати банківські рахунки та інші активи королівства на території США.

Реклама:

Внаслідок цього, як заявив глава МЗС Саудівської Аравії Адель аль-Джубейр під час останнього візиту до Вашингтона, саудівський уряд буде змушений розпродати американські активи на суму близько 750 млрд доларів, щоб уникнути їх заморозки.

Деякі економісти сумніваються в тому, що саудівці виконають свою обіцянку через складність такого розпродажу. До того ж, як зазначається, це в кінцевому підсумку паралізує і економіку королівства.

"Але загроза є ще однією ознакою ескалації напруженості у відносинах між Саудівською Аравією і Сполученими Штатами", - пише The New York Times.

Закриті консультації про долю спірного законопроекту проходять напередодні візиту президента Обами в Саудівську Аравію, нагадує газета.

Американський лідер відвідає Ер-Ріяд 20 квітня, проте чи буде він обговорювати з саудівським урядом перспективи прийняття закону, поки невідомо.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!