"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Іран не братиме участі в переговорах по заморожуванню нафти

Субота, 16 квітня 2016, 14:14

Представники Ірану не братимуть участі у зустрічі нафтовидобувних країн, присвяченій обговоренню заморозки рівня виробництва, в Досі в неділю, 17 квітня.

Про це, з посиланням на джерела, повідомляє Reuters.

На цьому тижні журналіст іранської газети Seda написав в твіттері, що іранський міністр нафти Биджан Зангане не відвідає зустріч у Досі, однак Іран відправить туди свого представника.

Росія, Саудівська Аравія, Венесуела і Катар в лютому домовилися про заморожування нафтовидобутку на рівні січня, сказавши, однак, що угода залежить від участі інших провідних виробників.

Реклама:

Катар запросив усіх членів ОПЕК і основних виробників, що не входять в картель, на переговори 17 квітня для закріплення цієї угоди.

Іран відмовився заморозити видобуток на рівні січня, який джерела в ОПЕК оцінили в 2,93 мільйона барелів на день, і хоче повернутися до рівня 4 мільйони барелів на добу, на якому виробництво перебувало до введення санкцій.

У суботу іранське держагентство IRNA повідомило з посиланням на заступника міністра нафти Ірану Рокнеддіна Джаваді, що видобуток країни вже перевищив 3,5 мільйона барелів на добу.

"Іранський експорт нафти збільшиться до 2 мільйонів барелів на добу в наступаючому місяці ... Експорт газового конденсату також збільшиться на 10 відсотків в наступаючому місяці", - сказав Джаваді.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: