Новий глава Мінфіну планує відновити співпрацю з МВФ

Субота, 16 квітня 2016, 12:53

Новий міністр фінансів Олександр Данилюк вважає своїми найважливішими завданнями відновлення співпраці з Міжнародним валютним фондом і негайну системну реформу сфери держфінансів.

Про це Данилюк розповів в інтерв'ю тижневику "Дзеркало тижня".

"Зі зрозумілих причин, пріоритет номер один - відновлення співпраці з МВФ", - заявив він.

За його словами, з прицілом на довгострокову перспективу необхідно почати системну реформу сфери держфінансів і поміняти роль самого Міністерства фінансів.

Реклама:

"Потрібно посилити роль цього відомства як функціонального, системного інструменту перетворення всіх сфер. Вважаю, що роль Мінфіну як двигуна реформ недооцінювалася, тому його потенціал використовувався далеко не в повній мірі. Хоча за допомогою цього міністерства можна зробити дуже багато. Саме Мінфін за допомогою механізмів фінансування може стимулювати реформи і освіти, і медицини, і соціальної сфери", - розповів Данилюк.

Він заявив, що змінивши моделі фінансування, в Україні можливо швидше реформувати будь-яку галузь, адже так, на його думку, створюються правильні мотивації для системності ходу реформ.

"Також обов'язковим для мене є виконання Коаліційної угоди. Адже саме в ній міститься перелік поставлених перед урядом завдань, і їх треба виконувати. Свого часу я брав участь в підготовці цього документа, а потім неодноразово критикував його невиконання. Тому для мене це - ще один пріоритет номер один", - додав Данилюк.

За словами Данилюка, він також планує взяти участь в реформі державної служби, яка почнеться з 1 травня.

"Мінфін може і повинен стимулювати цю реформу. Також дуже важливою вважаю приватизацію. Це реальний інструмент боротьби з корупцією, в тому числі і з політичною. Приватизація в інтересах Мінфіну, перш за все", - підкреслив міністр.

Крім того, серед ключових пріоритетів Данилюк назвав якісну зміна бюджетного процесу.

"Бюджет 2017 року має бути принципово іншим: максимально прозорим, відкритим. Нам необхідна робоча бюджетна декларація. Зараз ми її будемо допрацьовувати і вносити в парламент", - заявив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!