"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Вінницька Roshen продала акцій майже на 55 мільйонів доларів

П'ятниця, 15 квітня 2016, 19:01

ПАТ "Вінницька кондитерська фабрика", що входить в корпорацію Roshen залучило 1,4 млрд грн (54,967 млн) за підсумками закритого розміщення акцій загальною номінальною вартістю 14 млн грн.

Відповідний звіт про розміщення був зареєстрований членами Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦБФР) під час чергового засідання 14 квітня 2016 року, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомило джерело в НКЦПФР, цінні папери були випущені наприкінці жовтня 2015 року. Емітент розмістив 56 млн акцій номіналом 0,25 грн. Ціна продажу однієї акції становила 25 грн.

Корпорація "Рошен", один з найбільших в Україні виробників кондитерських виробів, включає Київську, Маріупольську (Донецька обл.), Кременчуцьку (Полтавська обл.) і дві Вінницькі кондитерські фабрики, ПАТ "Вінницький молочний завод "Рошен", Літинський племзавод (обидва - Вінницька обл.), а також Липецьку фабрику "Рошен" (РФ), Клайпедську кондитерську фабрику (Литва) і фабрику Bonbonetti Choco (Угорщина).

Реклама:

Крім того, у вересні 2015 року Roshen заявила про намір оформити право оренди на землю під будівництво нової бісквітної фабрики в Борисполі (Київська обл.).

Власниками "Рошен" виступає Петро Порошенко, який на час свого президентства передав свої 85% в "сліпий" траст Rothschild Trust, Москалевський - 13%, а також чотири менеджера корпорації, яким належить по 0,5%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!