"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Абромавичус: Кабмін має призначити вже обраних директорів на держпідприємства

П'ятниця, 15 квітня 2016, 15:15

Колишній міністр економічного розвитку і торгівлі Айварус Абромавичус порадив новому прем’єру Володимиру Гройсману та міністру економіки Степану Кубіву призначити директорів Укрпошти, Укрзалізниці та заводу "Електроважмаш".

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

За його словами, за останні 10 тижнів міністерству вдалося обрати директорів на 3 держпідприємства – Укрпошту, Укрзалізницю та завод "Електроважмаш".

"Справа нового Уряду – затвердити цих нових менеджерів на посади якнайшвидше. Це стане лакмусовим папірцем спрямованості на реформи, а також – шансом для нового Прем'єр-міністра показати своє бажання прибрати корупційні інтереси з держкомпаній", - заявив Абромавичус.

Реклама:

Він також наголосив на необхідності докласти всіх зусиль, щоб прискорити впровадження реформ.

"Треба довести до кінця перехід на прозору систему публічних закупівель, яку наша команда створила "з нуля", треба негайно прийняти ті 42 закони з дерегуляції та 12 законів про поліпшення бізнес-клімату, які готові та вже довгий час чекають своєї черги у Верховній Раді. Треба негайно розпочати прозору приватизацію, для якої ми створили законодавче підґрунтя. Треба продовжити розвивати український експорт і відкривати нові ринки, адаптуючи наші стандарти до європейських", - говорить він.

За словами Абромавичуса, необхідно очистити держпідприємства та органи державної влади від корупції.

"За свою каденцію ми скоротили збитки держкомпаній на 100 млрд грн та вивели їх з тіні, зараз треба підтримати новопризначених директорів і дати їм можливість перетворити ці компанії з пострадянських "священних корів" на ефективні конкурентні компанії", - додав він.

Нагадаємо, що Головою "Укрпошти" обрали менеджера американського офісу Смілянського.

Смілянський більше 17 років пропрацював у сфері стратегічного, управлінського і фінансового консалтингу.

В даний час працює в Нью-Йорку (США) в американському офісі міжнародної аудиторської компанії KPMG, має досвід роботи в Україні та інших країнах світу. Отримав ступінь МВА в Georgetown University і ступінь Juris Doctor в George Washington University Law School.

Також, на посаду генерального директора ВАТ "Укрзалізниця" був обраний поляк Войцех Балчун. Він очолював польську залізницю PKP Cargo, де провів масштабну реорганізацію системи управління, автоматизацію, і вивів компанію з 100 мільйонів злотих збитків до 500 мільйонів злотих прибутку.

На посаду генерального директора ДП "Електротяжмаш" був обраний француз Жан-Андре Барбоза, який має сімнадцятирічний досвід роботи на керівних позиціях, в тому числі і в країнах Східної Європи і СНД.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: