Суд визнав законним арешт 2,3 мільйона на рахунках Азарова - ГПУ

П'ятниця, 15 квітня 2016, 14:27

Апеляційний суд Києва підтвердив законність арешту 2,3 млн грн, що належать екс-прем'єр-міністру України Миколі Азарову.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Як зазначається, державна служба фінансового моніторингу України виявила рахунок, відкритий колишнім прем'єр-міністром України Азаровим в "Ощадбанку". На цьому рахунку Азаров акумулював кошти в сумі 2,3 млн грн.

Для забезпечення можливої конфіскації належить підозрюваному майна, за клопотанням Генеральної прокуратури 24 лютого 2016 слідчим суддею Печерського районного суду накладено арешт на гроші з забороною здійснення видаткових операцій.

Реклама:

"12 квітня Апеляційний суд Києва погодився з доводами прокурора та підтвердив, що накопичені на банківському рахункукошти є предметом, на який можуть накладатися обмеження в розумінні ст. 170 КПК України, визнавши арешт цих коштів законним", - повідомили в ГПУ.

Як повідомлялося раніше, наприкінці 2015 року Печерський райсуд Києва заарештував пенсійний рахунок екс-прем'єра Азарова.

Арешт був накладений за клопотанням слідчого Генпрокуратури в рамках розслідування кримінального провадження за фактом змови екс-президента Віктора Януковича, Азарова, екс-міністра фінансів Юрія Колобова, екс-голови правління "Укртелекому" Георгія Дзекона і директора ТОВ "ЕСУ" Іллі Солодовського.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: