Яресько порадила Гройсману невідривно виконувати програму МВФ

П'ятниця, 15 квітня 2016, 12:27

Новий український уряд мусить неухильно виконувати програму Міжнародного валютного фонду.

На цьому наголосила у Вашингтоні тепер уже колишній міністр фінансів України Наталія Яресько, передає Голос Америки.

"Новий український уряд мусить невідривно виконувати програму МВФ, повністю її імплементувати. Зокрема, і болючі реформи, як-от приведення цін на газ до ринкових - це критично важливо. Ризик популізму досить високий, і в цьому небезпека. Лише у разі повної імплементації програми МВФ ми можемо відновити довіру і впевненість не лише наших міжнародних партнерів, а й бізнес-спільноти", - заявила Яресько.

На її переконання, Україна і далі мусить іти шляхом фіскальних обмежень, скорочувати дефіцит бюджету і жити відповідно до наявних коштів.

Реклама:

Вона зазначила, що економічна ситуація у світі наразі не найкраща. Зокрема, днями МВФ оприлюднив доповідь про надзвичайно низькі темпи зростання в економіках, що розвиваються.

За словами екс-міністра, навіть попри те, що економіка України знову почала зростати, початкова точка "дуже низька", і лише з часом українці зможуть відчути переваги.

Колишній керівник Мінфіну підкреслила, що економічний добробут в Україні дуже залежить від безпекової ситуації на Донбасі.

"Україна віддана ідеї миру, але це вимагає повної імплементації мінських угод, і передусім з боку агресора", - заявила вона.

Укрінформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!