"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Глава Мінфіну запевнив, що немає офшорів

П'ятниця, 15 квітня 2016, 11:41

Міністр фінансів Олександр Данилюк відкидає будь-які обвинувачення в тому, що він має офшорні компанії за кордоном і готовий до розгляду питання про його відставку.

Так він відповів на закиди лідера фракції Радикальної партії Олега Ляшка.

"Я не є корупціонером. За весь свій час перебування на державній службі я жодного разу не брав хабаря. Це не є офшори. В мене немає офшорів", - заявив Данилюк.

Я ненавиджу корупцію. Я брав активну участь в розробці антикорупційного законодавства і електронного декларування", - заявив він.

Реклама:

Він повідомив, що працював в бізнесі більший час свого життя за кордоном. "Робив це прозоро і чисто", - додав він.

"З 2010 року, коли я приїхав сюди, я не займався підприємницькою діяльністю я весь час працював на державу. Це серйозно позначилося на моєму фінансовому становищі. Може вас це не хвилює. Але мене і мою родину це хвилює", - обурився він.

"Якщо ви хочете ставити на голосування питання зняття мене з посади, я це підтримаю.  Але для мене це виклик. Я б в цей уряд навіть не пішов, але коли з'явилася ця ситуація, для мене це виклик. Я бачу свою роль в тому, щоб підтримати цей уряд", - сказав він.

Раніше у своєму Facebook Данилюк пояснив, чому британський реєстр юридичних осіб повідомляє, що він числиться директором двох компаній.

"Довгий час я жив і працював у Великій Британії. Понад 3 роки був генеральним директором інвестиційної компанії Rurik Investment Group. У кінці 2010 року я переїхав до України, написавши заяву про складання повноважень керівника компанії і продаж відповідної частки в ній. Із того часу я не займався справами компанії і не отримав від неї жодного доходу", - наголосив він.

"Власне, сама компанія відтоді не вела бізнес-активності, а розпочала реструктуризацію з метою оптимізації витрат. На той час я вже працював в Україні та не брав участі в реструктуризації. Із часу звільнення дохід від діяльності компанії ні в якій формі не отримував", - додав він.

"Що стосується CEE Investment & Advisory LLP, то там я є не директором, а партнером. Доходи від партнерства — 11 152 фунти — вказані в моїй декларації за 2015 рік. Хочу зауважити, що це не є доходи від підприємницької діяльності. Це гроші, отримані від реструктуризації Rurik Investment Group, якою займалася CEE Investment & Advisory LLP. Я не брав участі в цих процесах, а отримував пасивний дохід як партнер", - пояснив Данилюк.

"Уся моя бізнес-діяльність у Великій Британії здійснювалася прозоро, у строгій відповідності до законодавства цієї країни. Компанії, не були ошфорними, а зареєстрованими у Великій Британії. Усі податки (а вони там досить високі) сплачувалися у повному обсязі", - пояснив він.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!