"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на нафту перейшли до зростання на повідомленнях МЕА

Четвер, 14 квітня 2016, 14:38

Світові ціни на нафту в четвер перейшли до зростання на тлі поліпшення прогнозу щодо рівня світового попиту на ринку нафти від Міжнародного енергетичного агентства.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 13:47 вартість червневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent додавала 0,32% - до 44,31 долара за барель. Ціна травневих ф'ючерсів на нафту марки WTI піднімалася на 0,26% - до 41,87 долара за барель.

Підтримку нафтовим котируванням в ході торгової сесії четверга надав новий прогноз МЕА щодо темпів зростання світового попиту на ринку нафти. МЕА підвищило його на 100 тисяч барелів на добу, до 95,9 мільйона барелів на добу. Раніше організація прогнозувала попит на нафту в 95,8 мільйона барелів на добу.

Реклама:

Проте, ціни на нафту залишаються під тиском даних від Міненерго США, яке в середу повідомило, що комерційні запаси нафти в країні за тиждень, що завершився 8 квітня, зросли на 6,6 мільйона барелів, до 536,5 мільйона барелів.

Дані виявилися значно вищими за прогнози аналітиків, які очікували зростання показника лише на 1,850 мільйона барелів - до 531,75 мільйона барелів.

Фокус уваги ринків також залишається на майбутній зустрічі країн-виробників "чорного золота" 17 квітня в Досі з приводу заморозки рівня видобутку. Однак, як зазначає в квітневій доповіді МЕА, ефект від угоди з заморожування видобутку нафти буде обмеженим.

Своє твердження агентство пояснює тим, що серед країн, що входять в ОПЕК, потенціал для збільшення виробництва є лише у небагатьох, а виробництво нафти в Росії і Саудівської Аравії вже знаходиться на рекордних показниках.

"Ключовим моментом буде знайти правильне формулювання, яка підтримає настрій на ринку... і дозволить учасникам зустрічі зберегти обличчя", - відзначають аналітики JBC Energy, цитовані агентством MarketWatch.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!