Російський рубль дешевшає через нафту

Четвер, 14 квітня 2016, 12:53

Рубль на початку торгів четверга показує помірне зниження до долара і мінімальні зміни в парі з євро на тлі зростання валюти США до єдиної європейської на форексі, а також за рахунок зниження нафтових цін.

Про це пише Рейтер.

Стримувати зниження рубля може фактор податкового періоду, що стартує завтра, а також низький обсяг виплат (5 млрд доларів) за зовнішнім боргом в поточному місяці.

Пара долар/рубль розрахунками "завтра" до 10:15 торгувалася на Московській біржі поблизу 66,58, на 0,4% вище рівнів попереднього закриття.

Реклама:

Євро розрахунками "завтра" знаходився на позначці 74,85 рубля, на 0,1% вище попереднього закриття.

На форексі пара євро/долар торгується на двотижневих мінімумах, поточні котирування поблизу 1,1240 долара - валюта США знову користується попитом в надії, що сильна зовнішньоторговельна статистика Китаю може збільшити шанси підвищення процентної ставки ФРС.

Котирування нафти Brent торгується поблизу 43,45 долара, і нафта дешевшає з початку дня на 1,6%.

Нафтовий ринок в мінусі після попереджень ОПЕК про уповільнення попиту і натяків Росії на те, що за підсумками майбутньої зустрічі експортерів в Досі буде укладено угоду без жорстких рамок. Свою роль зіграло і відновлення зростання запасів нафти в США.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!