"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд відмовився розглядати скаргу "Газпрому" на штраф АМКУ

Четвер, 14 квітня 2016, 11:30

Господарський суд Києва постановою від 13 квітня щодо справи №910/6797/16 повернув без розгляду позовну заяву ВАТ "Газпром" про оскарження рішення Антимонопольного комітету України про накладення штрафу в розмірі 85,966 млрд гривень.

Про це йдеться в повідомленні суду, передає "Інтерфакс-Україна".

"Підставою для повернення стало неналежне оформлення позовної заяви, а саме - ненадання доказів повноважень особи, яка підписала позов", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, рішення АМКУ було направлено "Газпрому" 12 лютого.

Реклама:

АМКУ зобов'язав "Газпром" протягом 2 місяців виконати рішення комітету і привести умови транзиту газу через українську ГСТ до економічно обґрунтованого рівня.

Як повідомлялося, 22 січня АМКУ оштрафував "Газпром" на 85,966 млрд гривень за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту природного газу через українську газотранспортну систему в 2009-2015 роках.

За словами першого заступника голови АМКУ - державного уповноваженого Марії Ніжнік, під час розгляд справи "Газпром" вказував на те, що у АМКУ немає компетенції розглядати дане питання і що він повинен розглядатися в Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма (Швеція).

У меморандумі "Газпрому" до випуску євробондів, російська компанія вказувала, що на має наміру виконувати рішення Антимонопольного комітету про накладення штрафу і має намір оскаржити дане рішення АМКУ в судовому порядку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!