"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Російський рейтинг Forbes очолив Міхельсон

Четвер, 14 квітня 2016, 09:39

Співвласник "Новатека" і "Сибура" Леонід Міхельсон вперше в історії очолив рейтинг 200 найбагатших бізнесменів Росії.

Про це йдеться у рейтингу, опублікованому в журналі Forbes.

Статки Міхельсона за рік збільшилися на 2,7 млрд доларів і досягли 14,4 млрд доларів.

У світовому рейтингу мільярдерів, оприлюдненому 1 березня американським Forbes, він опинився на 60-му місці.

Реклама:

Друге місце в рейтингу знову зайняв Михайло Фрідман, який контролює разом з діловими партнерами Германом Ханом та Олексієм Кузьмічовим найбільшу в Росії фінансову і промислову інвестиційну групу - "Альфа-груп".

Статки Фрідмана за рік зменшилися на 1,3 млрд доларів і становили 13,3 млрд доларів. У світовому рейтингу він зайняв 63 місце.

На третьому рядку, як і в минулому році, опинився власник металургійного холдингу "Металоінвест", мобільного оператора "Мегафон" і видавничого дому "Коммерсант" Алішер Усманов. Статки бізнесмена за рік скоротилися на 1,9 млрд доларів і становили 12,5 млрд доларів. У світовому рейтингу мільярдерів він зайняв в цьому році 73 сходинку.

Торішній лідер російського списку Forbes Володимир Потанін в 2016 році зайняв лише четверте місце. Статки президента холдингу "Інтеррос" скоротилося за рік на 3,3 млрд доларів - до 12,1 млрд доларів. У світовому рейтингу найбагатших людей світу він стоїть на 78 місці.

В першу десятку найбагатших бізнесменів Росії увійшов також співзасновник Gunvor Group Геннадій Тимченко, статки якого за рік збільшилися на 0,7 млрд доларів - до 11,4 млрд доларів.

Основний власник металургійного гіганта "Северсталь" Олексій Мордашов посів шосте місце. Його статки за рік зменшилися на 2,1 млрд доларів - до 10,9 млрд доларів.

У десятці найбагатших росіян опинився власник "Ренови" Віктор Вексельберг (стан 10,5 млрд доларів, що на 3,7 млрд доларів менше, ніж роком раніше).

Восьме місце посів власник Новолипецького металургійного комбінату Володимир Лісін. Його статки зменшилися на 2,3 млрд доларів - до 9,3 млрд доларів.

Глава "Лукойлу" Вагіт Алекперов (статки впали на 3,3 млрд доларів - до 8,9 млрд доларів) і співвласник "Альфа-Груп" Герман Хан, статок якого зріс на 0,8 млрд доларів - до 8,7 млрд доларів, зайняли дев'яте і десяте місце відповідно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!